Οι Χαρακτήρες

Δημήτρης: Εγώ σας διηγούμαι την ιστορία και ως εκ τούτου δεν θα ήθελα να περιαυτολογήσω, το κάνω αρκετά στις 200 σελίδες του μυθιστορήματος. Σας παρουσιάζω λοιπόν ευθύς αμέσως τους βασικούς χαρακτήρες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και θα κινήσουν τα νήματα επιχειρώντας να κλέψουν τις καρδιές σας!:

Αλέξανδρος: Ο νούμερο 1 κολλητός. Τον περιμένουμε με ανυπομονησία να γυρίσει από Αγγλία όπου τον ταλαιπωρεί το μεταπτυχιακό του και οι Αγγλίδες που δεν φαίνεται να ικανοποιούν το γούστο του. Ο τύπος διαθέτει απαράμιλλο στυλ και γοητεία αρεστή στην αφρόκρεμα των όμορφων κοριτσιών, αλλά και την κατάλληλη νοοτροπία που τον γλυτώνει από άσχημες γκομενικές κακοτοπιές. Υπεύθυνος για την εκπαίδευσή του ο εξαιρετικά φιλοσοφημένος πατέρας του σ΄ ό,τι σχετίζεται με τη γυναικεία ψυχή και την άβυσσό της. H ALFA GT που του παραχωρεί όταν τη χρειάζεται να την επιδεικνύει στα κλασικά ΒΟΥΠΟΥ στέκια, ολοκληρώνει το παζλ του άντρα που «ξέρει τι θέλει και έχει τον τρόπο να το παίρνει»!

Τικ Τακ. Ο Dude της παρέας έχει τσακίσει τα γόνατά του στο skate και τα μούτρα του με τα κορίτσια που δεν καταφέρνει να ρίξει (εξού και η συνεχής ενασχόληση με το skate καθώς και η ασταμάτητη κατάποση καραμέλας Τικ Τακ). Κάποιοι έχουν κομπολόι, άλλοι μπεγλέρι ο Νικ έχει ένα κουτάκι τικ τακ. Η ανασφάλεια τού εξαρτημένου από τσιγάρο να ξεμείνει από πακέτο δεν συγκρίνεται με την ανασφάλεια του Νικ να μην μπορεί να ρίξει ένα κουφετάκι στο στόμα και να το σπάσει με τα δόντια του, απελευθερώνοντας άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη το άρωμα πορτοκαλιού που τόσο αγαπάει. Η συνιστώμενη πρόσληψη στις αναγραφόμενες οδηγίες είναι κάτι που δεν τον αφορά. Οφείλει να βρει το δρόμο του, η μαμά του ανησυχεί! Για εμάς όμως είναι ο καλύτερος τύπος που μπορείς να έχεις δίπλα σου αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, ειδικός στο να γυρίζει μια σοβαρή κουβέντα έντονων προβληματισμών σε κάτι πιο ανέμελο και λιγότερο απαιτητικό στην κατανάλωση φαιάς ουσίας. Ο δικός μας δεν πιστεύει στα προβλήματα κι επίσης έχει ως μότο ότι, «όταν δεν υπάρχει λύση, δεν μπορώ να δω κανένα πρόβλημα!». Τεράστιο παλικάρι!!

Αποστόλης: Το καλό παιδί. Καθαρό πρόσωπο, μυαλό ξουράφι. Σπουδάζει στη συμπρωτεύουσα καταφέρνει να το συνδυάσει μ΄ έναν δυνατό έρωτα, απ΄ αυτούς που βλέπεις να περνάνε το κατώφλι της εκκλησίας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή χάσεις απρόσμενα μια τέτοιου είδους γυναίκα, θα κάνεις καιρό να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να τα βάλεις στην πρέπουσα σειρά ώστε η συναρμολόγηση να είσαι πάλι εσύ! Η Θεσσαλονικιά είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην παρέα και ξέρει ν΄ ανταποδίδει άμεσα και αποτελεσματικά την αγάπη που εισπράττει! Μέσα στην καρδιά μας το έχουμε το καρντάσι μας και τους ευχόμαστε ολόψυχα τον βίο τον ανθόσπαρτο.

Δρυΐδης: Ο Πέτρος, φίλος από το Λύκειο, χαρακτηριζόταν από την ιδιαίτερη ικανότητα να δίνει λύσεις στα συναισθηματικής φύσης προβλήματα. Καλός ακροατής, καλός συζητητής, άριστος φίλος και προικισμένος με την ικανότητα που είπαμε. Ήταν ο άτιμος τόσο αγαπητός σε όλους που απαριθμούσε ένα σωρό κολλητούς. Δεν άνηκε σε μια συγκεκριμένη παρέα, τον διεκδικούσαν πολλές ομάδες και στο δικό μας καρέ των 4 κολλητών ήταν συχνά πυκνά ο επίτιμος 5ος, χωρίς κανείς να του κακιώνει αν «οι υποχρεώσεις του» τον έπαιρναν μακριά μας. Δίχως να είναι κάποιος ιδιαίτερα γόης, μπορούσε να έχει σχεδόν όποια γυναίκα ήθελε, όντας άριστος γνώστης της γυναικείας ψυχολογίας και όλων των πιθανών τρόπων και μεθόδων για να την κάνει να λειτουργεί υπέρ του. Το παρατσούκλι του ήταν «ο δρυΐδης» και του άξιζε 100%.Όποιος από την παρέα λοιπόν είχε πρόβλημα απευθυνόταν στο Σέκερη. Εκείνος άκουγε την περίληψη του γεγονότος από το τηλέφωνο και ανάλογα με τις δουλειές του (που όπως καταλάβατε ήταν πάσης φύσεως και πολλές) σου έκλεινε το ανάλογο ραντεβού.

Κλαίρη: Αποτέλεσε μήλον της έριδος για την παρέα, όμως περασμένα ξεχασμένα. Πλέον καλή φίλη και λόγω εμφανούς ομορφιάς άριστη κάλυψη για τους μπακουραίους σε περίπτωση δύσκολης εξόδου.

Αλίκη: Την Αλίκη, αυτή την εξαιρετική κοπέλα, δεν τη γούσταρε κανείς ερωτικά, αλλά όλοι μας θα παρακαλάγαμε για έναν τέτοιο χαρακτήρα στο σώμα μιας άλλης γυναίκας. Ξεκάθαρα αντρικό χιούμορ, κοφτερό μυαλό, ευγένεια ψυχής, καλοσύνη, ισχυρή προσωπικότητα, γενική μόρφωση, άριστη συμπαίκτρια σ’ όλα τα παιχνίδια από ταμπού μέχρι trivial! Η παρέα έβαζε στοίχημα ότι θα ήταν υπέροχη και στο κρεβάτι και απορούσε που κανείς δεν είχε δοκιμάσει σχετική προσέγγιση, δεν ήταν καθόλου άσχημη, αλλά για πρώτη φορά ακόμα κι ένας άντρας δεν θα ήθελε να χάσει όλα τα υπόλοιπα που θα μπορούσε να εισπράξει από μια φίλη σαν την Αλίκη.

Αθηνά: Αναζητά τον πρίγκιπα, όχι του παραμυθιού, αλλά έναν που όντως θα είναι πρίγκιπας στην καθημερινότητά της. Ξέρει ότι η αναζήτηση είναι δύσκολη και όλοι τη στηρίζουμε σε αυτή. Ίσως βέβαια θα έπρεπε να της εξηγήσουμε προσεκτικά ότι πρίγκιπες δεν υπάρχουν, μπας και κατεβάσει λίγο τον πήχη της, πιστεύοντας όμως ότι της αξίζει το καλύτερο αποφεύγουμε να τη γειώσουμε στη σκληρή πραγματικότητα…

Χριστίνα: Αντικειμενικά όμορφη, υποκειμενικά ερωτεύσιμη! Η φοβερή παρουσιάστρια του Pop&Rock είναι εδώ στο ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑ για να κάψει καρδιές.