Ιδανικές γκομενικές σχέσεις

Η Αλίκη εκφράζει το παράπονό της και η κουβέντα πάνω στις ερωτικές σχέσεις ξεκινά (σελίδες 102-105)
«Εμένα μου λείπει μια καλή σχέση, να ερωτευτώ κάποιον που να μ’ ερωτευτεί το ίδιο ή και περισσότερο και να μη χρειάζεται να μπαίνω σε παιχνίδια του τύπου ποιος θα πάρει τον άλλον τηλέφωνο, ποιος θα υποχωρήσει πρώτος, ποιος με λίγα λόγια θα έχει το πάνω χέρι στη σχέση. Να είναι δεδομένη η αγάπη, η αμοιβαιότητα, η αλληλοεκτίμηση και ο αλληλοσεβασμός, δεν το έχω ζήσει ποτέ αυτό».
«Αλίκη, δεν ζητάς και τόσο πολλά, σχεδόν τον ουρανό με τ’ άστρα!»
…«Στην ηλικία μας είναι πολύ δύσκολες οι κάθε είδους σχέσεις, πόσο μάλλον οι ιδανικές ερωτικές σχέσεις. Λίγο πριν τα 30 έχουμε πάνω κάτω κατασταλάξει για το ποιους θέλουμε να έχουμε δίπλα μας, δεν είμαστε πλέον διατεθειμένοι να κάνουμε υποχωρήσεις, δεν ανεχόμαστε πράγματα, δύσκολα βάζουμε νερό στο κρασί μας και είμαστε φιλόδοξοι, θέλουμε να κατακτήσουμε τον κόσμο και η ανθρώπινη επαφή χάνεται».
…«Τα πράγματα όντως είναι πολύ δύσκολα. Εννοώ, γνωρίζεις την Κατερίνα που είναι μια όμορφη κοπελίτσα και νιώθεις να τη θέλεις τόσο πολύ και βρίσκεις όλα όσα λέει τόσο γλυκά και χαριτωμένα και συμφωνείς μαζί της και τελικά την ρίχνεις στο κρεβάτι και είναι εντάξει, όμως σιγά σιγά αρχίζεις να διαπιστώνεις ότι δεν έχεις να πεις τίποτα μαζί της και ψιλοβαριέσαι να βρισκόσαστε κι όλος αυτός ο αρχικός ενθουσιασμός αποδεικνύεται πυροτέχνημα».
«Ή από την άλλη γνωρίζεις την Εύη που έχει αποφοιτήσει από το Θεατρικών Σπουδών και είναι πραγματικά το πιο ενδιαφέρον κορίτσι στη γη και περνάς ώρες ατελείωτες μαζί της συζητώντας για το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο το οποίο επηρέασε το έργο του Ντοστογιέφσκι κι εκεί που εκστασιασμένος από τις γνώσεις και τις απόψεις της κολλάς τα χείλη σου στα δικά της, διαπιστώνεις έκπληκτος ότι η Εύη μπορεί να γνωρίζει τα πάντα για τη Ρωσία στην οποία μεγάλωσε και μεγαλούργησε ο Φιόντορ, δεν γνωρίζει όμως τίποτα για τις μεθόδους αποτρίχωσης».
«Αλέξανδρε είσαι τόσο μεγάλος μαλάκας!»
«Μα ακόμα και την Εύη των Θεατρικών Σπουδών με εμφάνιση Μέγκαν Φοξ να γνωρίσεις και να συνάψεις ερωτικό δεσμό μαζί της, δεν σημαίνει ότι η σχέση σας θα διέπεται από τα γνωρίσματα που επιθυμεί η Αλίκη. Το χάσμα από την ιδανική γυναίκα στην ιδανική σχέση μπορεί να είναι αγεφύρωτο»…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s