Η ερήμην χυλόπιτα

Ο συγγραφέας στη σελίδα 126 του μυθιστορήματος προσπαθεί να εξηγήσει τον ορισμό «ερήμην χυλόπιτα» και «ερήμην χυλόπιτα παγίδα»…
Ερήμην χυλόπιτα είναι η χυλόπιτα που τρως από την γκόμενα χωρίς να της τα ρίξεις άμεσα, σχεδόν εν τη πλήρη απουσία επιθυμίας σου να της εκφράσεις τον ενδεχόμενο ερωτικό σου πόθο, εξ ου και ερήμην. Το έμμεσο αυτό είδος χυλόπιτας έχει εκατοντάδες μορφές που είναι αδύνατο να καταγραφούν στο παρόν σύγγραμμα. Σας παραθέτω τρεις από τις πλέον συνηθισμένες, έτσι για να πάρετε μια εικόνα:
1. Παραλήπτης: «Τι θα έλεγες να πηγαίναμε σήμερα για φαγητό;»
Αποστολέας: «Τέλεια! Θα πω και στην Κατερίνα, τον Κώστα, τη Γιάννα, τον Αντώνη, τη Μαρκέλα, την Παυλίνα και τον Γιώργο…»
Παραλήπτης (από μέσα του) ΓΑΜΑ ΤΑ (ο τόνος στο πρώτο Α).
2. Παραλήπτης: Προσπαθεί να τη φλερτάρει.
Αποστολέας: Του ανοίγει την καρδιά της και του εξομολογείται κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το πήξιμο που έχει φάει μ΄ έναν τύπο από τη δουλειά της.
3. Παραλήπτης: Έχοντας εισπράξει μια πρώτη άρνηση για κοινή τους έξοδο, της ζητάει για δεύτερη φορά να βγουν, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει την ασφαλιστική δικλείδα της παρουσίας κι άλλων στην παρέα: «Θα πάμε Think Positive απόψε, τι λες, θα έρθεις;»
Αποστολέας: «Μπααα, έχω κανονίσει μωρέ!»
Υποσημείωση: Αν της προτείνει ξανά, για τρίτη φορά έξοδο και εισπράξει εκ νέου αρνητική απάντηση η χυλόπιτα παύει να χρεώνεται ως ερήμην. Είναι μια μεγαλοπρεπής, αυθεντική χυλόπιτα με την απαίσια χαρακτηριστική της γεύση.
Προσοχή όμως στις ερήμην χυλόπιτες «παγίδα». Είναι κάποιες μορφές συμπεριφοράς (λεκτικές και μη) που ο παραλήπτης αξιολογεί λανθασμένα ως χυλόπιτες. Για παράδειγμα μπορεί μια κοπέλα να μη θέλει να δείξει ότι το τηλέφωνό σου όχι μόνο το έχει αποθηκεύσει στο κινητό της, αλλά καλού κακού το έχει περάσει σ’ όλες τις ατζέντες της, σε διάφορα σημεία του σπιτιού της και τελικά επειδή πάλι ήταν ανασφαλής το έχει απομνημονεύσει, κι όταν εσύ την καλείς σου ρίχνει την «ερήμην χυλόπιτα» παγίδα, ακούγοντας το απόλυτα ξενερωτικό «ναι, ποιος είναι;». Επειδή δυστυχώς οι περιπτώσεις αυτές είναι πολλές και η ψυχή της γυναίκας μια άβυσσος, οφείλεις να είσαι πολύ προσεκτικός στην αναγνώριση της ερήμην χυλόπιτας παγίδας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s