Αγαπημένες Ατάκες

  1. «Βοηθήστε με ρε γαμώ το αλλά δεν μπορώ με τίποτα να χωνέψω πώς γίνεται ουσιαστικά να μη θέλεις μια γκόμενα, αλλά να θέλεις να είναι μαζί σου, κι όταν χωρίσετε να τρελαίνεσαι και να τη θέλεις πιο πολύ από πριν και όταν τη βλέπεις μπροστά σου να είναι δέκα φορές ομορφότερη;!»
  2. «Κοιτάξτε να μην ασχολείστε πολύ στη ζωή σας με τις γυναίκες που είναι περαστικές, γιατί κάποια στιγμή θα αποφασίσετε να περάσετε την υπόλοιπη με μια γυναίκα και θα πρέπει να είστε φρέσκοι όταν έρθει εκείνη η ώρα. Μην το ψειρίζετε παίδες, δεν θέλει, δεν μπορεί, δεν τα κατάφερε να ξεπεράσει τον πρώην, τα όποια κωλύματά της, δεν πρέπει να σας αφορά, μη δίνετε καμία σημασία, το αποτέλεσμα μετράει και η κατάσταση που αυτό σας έχει φέρει. Απλά ξεπεράστε το και προχωρήστε».
  3. «Δημήτρη, ποτέ δεν έχετε αναρωτηθεί τι πραγματικά θέλει μια γυναίκα για να κατακτηθεί, για να πέσει στην αγκαλιά σας, παρά δοκιμάζετε έτοιμες, ξεπερασμένες, κοινότυπες συνταγές προσέγγισης που την ξενερώνουν από την πρώτη επαφή!» Καλά, ας ήμουνα ο Brad Pitt και θα μ’ ερωτευόσουνα ό,τι μαλακία και να σου έλεγα…  
  4. Κάλυψη: Αποτελούν οι φίλες με τις οποίες βγαίνεις το βράδυ προκειμένου να μη σταμπάρεσαι ως μπάκουρας και για να προκαλέσεις ευκολότερα το ενδιαφέρον υποψήφιου γυναικείου στόχου. Όσο πιο όμορφη η φίλη που σε συνοδεύει, τόσο καλύτερη η κάλυψη. Ενίοτε, αν δεν προκύψει κάτι καινούργιο, καταλήγεις στο κρεβάτι με την κάλυψη, απόρροια της χαλάρωσης που έχει επέλθει μετά την τρίτη Μαργαρίτα.
  5. Μπακότερμα: Ο όρος αφορά τον τερματοφύλακα που αρέσκεται να συμμετέχει ενεργά και στην εξέλιξη του παιχνιδιού πέρα από την περιοχή άμεσης δράσης του (κάνει δηλαδή και κατεβασιές εκτός περιοχής). Συναντάται κυρίως σε παιχνίδι μεταξύ πιτσιρικάδων που βαριούνται να κάθονται αποκλειστικά στο τέρμα τους εκτελώντας χρέη μόνο τερματοφύλακα. Μτφρ. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας γούσταρε να την κάνει εκτός και χωρίς την γκόμενά του, ενώ αυτή ήθελε να τον πολιορκεί συνεχώς στα καρέ του (μονότερμα).
  6. «Μόνο που αυτές εδώ δεν είναι μοντέλα, βιζιτούδες, τηλεοπτικές γλάστρες. Είναι απλές καθημερινές Θεσσαλονικιές, μπορείς να τις πιάσεις, είναι γήινες ρε γαμώ το, πραγματικές. Θα τις συναντήσεις κι αύριο το πρωί στο περίπτερο να ζητάνε Marlboro light φίλε, όχι γαμημένα slim Davidoff»
  7. «Είναι εκπληκτικό αλλά με την εμφάνισή της και μόνο (και με τις δύο έννοιες της λέξης) καταφέρνει να μετατοπίσει την εστίαση του ενδιαφέροντος και των σκέψεών μου αποκλειστικά και μόνο πάνω της. Είναι η λεγόμενη «μετατόπιση πηξίματος» από πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος σε καινούργια πρόσωπα και καταστάσεις. Όπως και να ’χει το πράγμα η μετατόπιση αυτή καθεαυτή λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία σου, όσο κι αν ξέρεις ότι ενδεχόμενη κατρακύλα που μπορεί να φας, ίσως σε στείλει ακόμα πιο πίσω από εκεί που βρισκόσουν…»
  8. «Η τύπισσα περνάει αυτό που οι 8/10 γυναίκες περνάνε τους μισούς και πλέον μήνες του χρόνου και το ονομάζουν «φάση». Δεν αναφέρουν τι είδους φάση είναι αυτή, απλά σου δίνουν να καταλάβεις ότι είναι «κάπως» αυτή την περίοδο, χωρίς εσύ να μπορείς με ακρίβεια να προσδιορίσεις το «κάπως» και πολλές φορές χωρίς να μπορείς καν να διακρίνεις τη διαφορά του «τωρινού κάπως» από την προηγούμενη φυσιολογική κατά τ’ άλλα περίοδο που διένυαν».
  9. «Το πρόβλημα ήταν ότι στις περιπτώσεις αυτές για να βοηθήσεις πραγματικά πρέπει να διαθέτεις τη λεγόμενη «ενσυναίσθηση», την ικανότητα δηλαδή να μπορείς να γίνεσαι κάθε φορά η Χριστίνα, ο Τάκης, ο Νίκος, ο οποιοσδήποτε σε συμβουλεύεται για προσωπικά ζητήματα που τον απασχολούν κι όχι να προσπαθείς να βοηθήσεις έχοντας ως βάση το γνωστό «εγώ αν ήμουνα στη θέση σου», γιατί τότε κράτα τη συμβουλή για τον εαυτό σου, μπορεί να σου χρειαστεί στο μέλλον, αν βρεθείς σε ανάλογη κατάσταση, γι’ αυτόν πάντως που συμβουλεύεις, πιθανότατα, δεν κάνει».
  10. «Κι όπως όλοι σας ξέρετε, άλλος είναι ο έρωτας όταν τον κυνηγάς και άλλος όταν τον πιάνεις…»